Dina Márton átvette a hegyi trikót az alpesi körversenyen


A magyar kerékpáros az utolsó szakasz előtt élre állt a hegyi pontversenyben az országúti kerékpárosok alpesi körversenyén

fotó: Dina Márton / facebook

Pro kategóriás viadalon korábban még nem ölthette magára magyar bringás a hegyi trikót - számolt be a velo.hu szakportál.

A világelitet jelentő World Tour alatti második kategóriájú, ötnapos viadalon három magyar vesz részt, a korábbi szakaszokon már volt szökésben vagy támadott Dina és Fetter Erik (EOLO-Kométa), valamint Valter Attila (Groupama-FDJ) is. Ezúttal Dina és Valter volt tagja a nap szökésének: a királyetapon több mint száz kilométert haladt a mezőny előtt a kilencfős boly, amelyben ott tekert a hétszeres Grand Tour-győztes brit Chris Froome is.
Dina az első kategóriás Campo Carlo Magnón nyerte a hegyi hajrát, ezzel a korábban gyűjtött hat pontja mellé újabb tízzel gazdagodott a hegyi pontversenyben, eggyel megelőzve az élen az olasz Alessandro de Marchit.

"Nem mindennap látod a gyerekkori barátodat lekapni egy elsőkategóriás hegyet Froome előtt. Már csak ezért megérte ma szökni" - írta a Twitteren Valter az etapot követően. A Garda-tó körüli pénteki zárószakaszon még két hegyi hajrá vár a mezőnyre, amelyben összetettben Fetter a 28., Valter a 40., míg Dina a 93. helyen áll.

A szakaszt a spanyol Pello Bilbao nyerte, aki sikerét egykori csapattársának, a négy éve ezen a napon elhunyt olasz Michele Scarponinak ajánlotta. Az összetettet az angol Simon Yates vezeti.


A rovat legfrissebb hírei