A V4 egységet jelent a sport területén is


A soron következő magyar V4-elnökség külön figyelmet kíván helyezni a sportélet fejlődésére is

fotó: Menczer Tamás / facebook

A visegrádi négyek együttműködése egységet jelent a sport területén is - fogalmazott a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny szombati magyar szakasza előtt.

"A V4 ma Európában az erőt jelenti, a józan észt és az egységet jelenti: a politikai, gazdasági, kulturális egységet, és egységet a sport területén is" - fejtette ki Menczer Tamás azt megelőzően, hogy a Várkert Bazártól elrajtoltatta a magyarországi etapot.
    
"A koronavírus harmadik hulláma után a magyar V4-elnökség alatt újra fogjuk indítani közösen Európát, az európai gazdaságot, a társadalmi életet és természetesen a sportéletet is"
- szögezte le Menczer Tamás.
    
"Ez a kerékpárverseny is kiválóan mutatja, hogy összetartozunk" - emelte ki az államtitkár, megemlítve: három kontinens 17 országából állnak rajthoz a viadalon.
    
"A versenyzők példát mutatnak nekünk kitartásból, akaraterőből, ahogyan legyőzik a körülményeket: a meleget, az ellenfeleiket és saját magukat is. Így jutnak el a célhoz, a V4 is így fogja elérni a céljait."  
    
A szakasz díszvendége, Valter Attila a magyar versenyzőkhöz szólva a színpadon tréfásan annyit mondott: "ha izgultok, nyugodtan cseréljünk helyet, aztán majd meglátjuk, itt jobb-e". A Giro d'Italia összetettjét három napig vezető bringás elmondta, a jövőben szeretne visszatérni a versenyre a nyeregben ülve is "egy-egy trikóért".
    
Az MTI érdeklődésére a livignói edzőtáborból hazaérkezett Valter elmondta: jól sikerült a felkészülés, és ideálisan alakul a formája a tokiói olimpia mezőnyversenyére, amelyen kedvező lesz számára a szintrajz. A japán fővárosba pénteken utazik el.
    
Princzinger Péter, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke kiemelte: a nyolcadik alkalommal sorra kerülő kerékpárversenynél nem kell ékesebb bizonyíték, hogy a V4 nem csupán politikai és diplomáciai együttműködés, hanem "cseh, szlovák, lengyel és magyar emberek valódi együttműködési rendszere".
    
A V4 magyarországi szakaszán 28 csapat 170 versenyzője 157,3 km-t tesz meg Pannonhalmáig. A következő szakaszt vasárnap a szlovákiai Újbányán tartják meg, a cseh etapot jövő szombaton, a lengyelt pedig egy nappal később rendezik meg.


A rovat legfrissebb hírei