Magyar Nagydíj: Nemzetközi sajtóvisszhang


Abban mindenki egyetért, hogy az év eddigi egyik legfeszültebb versenye zajlott le Magyarországon

fotó: MTI/Balogh Zoltán

A nemzetközi sajtó főként Esteban Ocon váratlan diadalát és Sebastian Vettel kizárását taglalta a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

Anglia:


The Guardian:
"Ocon kibírta a mögötte haladó Vetteltől rá nehezedő nyomást, és pályafutása első F1-es sikerét aratta. A 24 éves francia folyamatosan egy másodperces előnyben volt a némettel szemben, és erős idegekkel ért el a kockás zászlóig."
    
Daily Mail:
"Vettelt drámai körülmények között kizárták, mert a célba érve nem volt elég üzemanyag az autójában. Így Lewis Hamilton ugrott előre a második helyre 70 környi izgalom után."
    
Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

"A futam, amelynek nincs vége. Az év egyik legfeszültebb versenye zajlott le Magyarországon, és a meglepetések nem értek véget a leintéssel. A versenybírók ugyanis utólag diszkvalifikálták Vettelt."
    
Repubblica:

"Ocon és az Alpine történelmi győzelme. Az év legszebb és legőrültebb futamát a francia pilóta nyerte meg Vettel előtt, akit később kizártak."
    
Spanyolország:

Marca:
"Váratlan fordulat Magyarországon, Vettelt kizárták, mert a verseny után nem maradt meg az előírt egy liter üzemanyag az Aston Martinjában. A kocsiból csak három decit tudtak kinyerni, ami nem elegendő a szabályok szerint."
    
As:
"Szép futam volt, bár nem úgy zárult, ahogy sokan akarták. Rég láttunk ilyen őrületes nagydíjat, eső és tömegkarambol forgatta fel a mezőnyt, és több favorit is kiesett. Carlos Sainz az utolsó pillanatban harmadik lett, mert a második Vettelt kizárták."
    
Franciaország:


L'Equipe:
"Ocon bekerült a nagyok közé a Magyar Nagydíj megnyerésével. A meglepetésekkel teli verseny végén a francia pilóta először ünnepelhetett, de megérdemelte, mert javarészt ő vezetett, méghozzá hiba nélkül."
    
Le Monde:

"Az őrült futam sokadik fordulataként Vettelt órákkal később diszkvalifikálták, mert nem lehetett kinyerni legalább egy liter üzemanyagot a kocsijából."
    
Svájc:

Blick:
"Vettel egy szédületes futamon megszerezte a második helyet, de az FIA elvette tőle azt."


A rovat legfrissebb hírei