Hanga Ádám kirobbanó formában


A királyiak magyarja máris alkalmazkodott az új posztjához

fotó: Hanga Ádám / facebook

Hanga Ádám vezérletével nyert újabb bajnokit a Real Madrid. A magyar klasszis kezdőként lépet pályára a Real Madrid csapatában a Tenerife ellen, 86-77-re megnyert mérkőzésen.

A magyar kosaras elmondta, máris alkalmazkodott az új posztjához, ugyanis Barcelonában irányítóként szerepelt, a Real Madrid kosárlabdacsapatában viszont a hármas pozícióban - alacsonybedobóként, másnéven kiscsatárként - számítanak rá.

"Pályafutásom során számos pozícióban játszottam. Máris alkalmazkodtam az új szerepkörömhöz, és nagyon boldog vagyok. Vannak olyan mérkőzések, amelyeken többet veszek részt a támadásokban, máskor inkább a védekezésben. Ezzel semmi probléma nincs, a legfontosabb a meccsek megnyerése" - nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya, aki idén nyáron igazolt a katalánoktól a nagy rivális fővárosiakhoz.

Hanga egyik legfőbb célja, hogy megnyerje az Euroligát, melynek első lépéseként a királyiak könnyed győzelemmel legyőzték múlt csütörtökön a címvédő török Anadolu Efes  csapatát a torna alapszakaszában.

"Az a célom, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek, nagyon szeretném megnyerni az Euroligát. Tudom, hogy mennyi munkát kell elvégezni ehhez, hiszen ez egy nagyon kemény sorozat, amelynek a végén egyetlen mérkőzés dönt" - magyarázta.
    
Hanga hozzátette, a jelenlegi mezőnyben akár hét csapat is esélyes lehet a végső sikerre.

A rovat legfrissebb hírei