Soproni siker Lengyelországban


Második Euroliga mérkőzését is megnyerte a magyar bajnok

fotó: VBW Arka Gdynia / facebook

A Sopron Basket 15 ponttal győzött a lengyel Gdynia vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga csoportkörének második fordulójában

A magyar bajnok egy hete spanyolországi diadallal, a Girona 68-63-as legyőzésével kezdte az Euroliga-szezont, míg a Gdynia kikapott az orosz Dinamo Kurszk csarnokában.

A két gárda 12-szer csapott össze eddig a kontinentális elitsorozatban, 6/6-ra állt a mérleg, sőt - mint a soproniak honlapja kiemelte - még a kosárarány is egyenlő volt (915-915). Legutóbb a 2019/20-as szezonban találkoztak a csapatok, akkor a csoportkörben mindkét alkalommal vendégsiker született.

A 13. meccsen az első, szorosan alakult negyed után a remekül, mezőnyből közel hatvan százalékos hatékonysággal célzó soproniak folyamatosan növelték előnyüket, és összességében sima győzelmet arattak, hiszen mind a négy negyedet megnyerték. Gáspár Dávid vezetőedző együtteséből öten is kétszámjegyű ponttal zártak, a mérkőzés legjobbja a válogatott Határ Bernadett volt, aki 18 pontja mellé 11 lepattanót is szerzett.

A Sopron jövő csütörtökön az olasz Schio ellen vívja első hazai mérkőzését az Euroliga-idényben.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Arka Gdynia (lengyel)-Sopron Basket 71-86 (19-20, 18-27, 19-23, 15-16)
A rovat legfrissebb hírei