Hangának már a spanyol bajnoki döntő lebeg a szeme előtt


A Real Madridot erősítő magyar kosaras már a spanyol bajnokságra koncentrál a férfi kosárlabda Euroliga elvesztett döntője után

fotó: Hanga Ádám / facebook

A fővárosiak a belgrádi Final Four elődöntőjében 86-83-ra verték a magyar légiós előző csapatát, a Barcelonát, majd a szombati fináléban 58-57-re kikaptak a címvédő török Efes Istanbultól.
    
"Nagyon nehéz ezt elfogadni, a lefújás után az volt az első gondolatom, hogy vajon leszek-e még ilyen közel ahhoz, hogy Euroligát nyerjek"
- nyilatkozta a 33 éves játékos az M1 aktuális csatornának. - "A meccs menete a mi malmunkra hajtotta a vizet, kevés pont született, elképesztően védekeztünk, de rengeteg üres dobást rontottunk el. Az elmúlt napokban próbáltam érzelmileg feltöltődni a családdal."
    
A 201 centis kosaras tavaly még a Barcelonával vívott Euroliga-döntőt, ám mint kifejtette, akkor csak hét másodpercet töltött a pályán, ezúttal viszont sok játékpercet kapott, a szezon egyik legjobb védőmunkáját mutatta be, és szerves része volt a Realnak.
    
"Ez a meccs még sokáig fog kísérteni engem, de örülök, hogy szerdán már kezdjük a bajnoki rájátszást, mert így kevesebb idő van a rágódásra. A spanyol negyeddöntőben a Bajnokok Ligája-döntős Manresa lesz az ellenfelünk, amely két hete csak arra készül, hogy megküzdjön velünk. A rájátszás első köre még csak két győzelemig megy, úgyhogy kevés a hibázási lehetőségünk" - tette hozzá Hanga Ádám.

A rovat legfrissebb hírei