Olimpiai bajnokok és Hanga Ádám is kilátogatott a Magyar Nagydíjra


Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel és Szilágyi Áron, valamint Hanga Ádám is a helyszínen tekintette meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen

Fotó: Hanga Ádám / facebook

A sportolók első Forma-1-es emlékeikkel kapcsolatban Michael Schumachert emlegették: a friss kardvívó-világbajnok Szilágyi a pályához közeli egyik kempingben szurkolt régen a versenyzőknek, Gyurta és Hanga pedig a hétszeres világbajnok német versenyző Fernando Alonsóval szembeni csatái alatt kezdte el követni az elitkategória viadalait.

"Én azóta megállás nélkül Alonso-szurkoló vagyok, bár az utóbbi időben a Ferrari és Charles Leclerc áll legközelebb a szívemhez" - mondta Gyurta.

A Real Madridban kosárlabdázó Hanga elmondta, külföldre szerződése után volt pár év, amikor nem tudta követni a Forma-1-et, viszont az elmúlt három-négy idényben azonban "talán már kicsit túlzásba is viszi", ugyanis amikor időmérő edzés vagy futam van, "még a családjának sem szabad hozzászólnia".

A kérdésre, hogy melyik pilóta mögé ülnének be szívesen egy körre, Hanga nagyon határozottan azt válaszolta, hogy köszöni, de egyik mögé sem. "Én Michelisz Norbival anno mentem itt pár kört, akkor arra gondoltam, hogy ha épített autóban ilyen durva, akkor milyen lehet egy Forma-1-esben, szóval én sem biztos, hogy bevállalnám" - tette hozzá Gyurta.

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi - aki a futamon a pole pozícióból induló George Russellnek szurkolt - jelezte: mivel tudja, hogy a pilóták milyen jól vezetnek, gyerekkori álmát valóra váltva az egyik Ferrariba szívesen beülne, bár nem biztos, hogy utána jól érezné magát.

A nyári programjukról az egy hónapja Magyarországon tartózkodó Hanga elmondta, a pihenője után kedden csatlakozik az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatotthoz. Gyurta a nyáron a vizes-világbajnokság és a szintén budapesti cselgáncs Grand Prix szervezésében vett részt, augusztustól pedig a jövő évi atlétikai vb-vel foglalkozik. Szilágyi - aki az olimpiák és a vb-k miatt felnőttként először tudott kilátogatni a Magyar Nagydíjra - jelenleg nyári pihenőjét tölti, és majd augusztus végén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. 

A rovat legfrissebb hírei