Peák Barnabás indulhat a Tour de Hongrie-n


Jó esély van rá, hogy Peák Barnabás részt vesz májusban a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen

Fotó: hirnavigator.hu

"Nagyon felemelő érzés magyarként a magyar körversenyen indulni. Úgy tudom, hogy a csapatnak van már meghívása, és ha beleillik a versenyprogramomba, valószínűleg én is ott leszek, hiszen a csapatnak is, nekem is ez a legjobb, a közönség is biztosan szeretné. Még ne vegyen rá mérget senki, de erre azért jó esély van" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának a 24 esztendős kerékpáros, aki az elmúlt idényben még a világelitbe tartozó Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux csapatát erősítette, ebben a szezonban viszont már a másodvonalat jelentő ProTeam kategóriájú (korábbi nevükön prokontinentális csapatok) Human Powered Health versenyzője.
    
Peák a 2017-es Tour de Hongrie-n második volt, 2018-ban és 2020-ban is megnyerte az időfutam-bajnokságot, előbbi évben a mezőnyversenyben is diadalmaskodott az ob-n. Jelenleg Gironában él, portugáliai edzőtábor után ott is készül a szezonra, amelyet Mallorcán kezd majd. Mint mondta, kisebb gyulladás van a szervezetében, ám ez az edzésmunkáját nem akadályozza, csak a közérzetére hat ki némiképp.
    
Elárulta: amerikai csapatánál odafigyelnek rá, a vezetőség nagyon szerette volna, hogy odaigazoljon, a csapattársai is jól befogadták.
    
"Úgy érzem, hogy ez egy jó társulás lehet, én is tudok valami olyat hozni a tapasztalataimból, amire nekik szükségük van, míg ők nagyon jó versenyprogramot tudnak adni és sok újat mutatni, amiben én is tudok fejlődni" - fogalmazott Peák, aki tavaly a Giro d'Italiával - amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték - élete első háromhetesét teljesítette.
    
A csapatnál betöltött szerepét illetően elmondta: Stanislaw Aniolkowski "felvezetővonatában" számítanak rá, a kisebb klasszikusokon pedig ő maga is mehet a jó eredményért, szeretne minél több ranglistapontot gyűjteni.
    
Kiemelte, hogy a jelenlegi szezonban a folyamatos fejlődés a célja és az, hogy jobb eredményeket érjen el, mint tavaly.


A rovat legfrissebb hírei