Hanga Ádám legfőbb célja a bajnoki cím


A magyar játékos pihenőt kapott utolsó tét nélküli csoportmérkőzésén, mely meg is látszott csapata játékán.

fotó: Hanga Ádám / facebook

Hanga Ádám távollétében az addig százszázalékos Barcelona kikapott utolsó, tét nélküli csoportmérkőzésén a spanyol kosárlabda-bajnokság valenciai végjátékában.
Előzőleg a Barcelona a 12 csapatos és a koronavírus-járvány miatt zárt kapus minitorna nyitányán 96-92-re legyőzte a Badalonát, majd a Malaga ellen 84-73-ra, a Baskonia elleni 81-75-re, a Bilbao ellen pedig 85-43-ra nyert.

A már elődöntős katalánok ötödik mérkőzésükön 87-86-os vereséget szenvedtek a Tenerifétől úgy, Svetislav Pesic mester kímélni akarta kulcsjátékosait a vasárnapi folytatásra, így a teljes kezdőötös pihenőt kapott. A Barca mellett az A csoportból a Baskonia jutott tovább a négy közé.

A B jelű hatosban az utolsó, pénteki fordulót lezáró kör után, a San Pablo Burgos lesz a gránátvörös-kékek elődöntőbeli ellenfele.
Érdekesség, hogy a nagy rivális Real Madrid nem jutott a négy közé, miután a Valencia legyőzte a Gran Canariát.

A magyar játékos a DIGISportnak elmondta, hogy kiváló formában tért vissza, annak ellenére, hogy a két hónapi leállás nem ideális és nehéz volt készülni ennyi kiesés után. Ennek ellenére azok közé a játékosok közé tartozik, akik végig edzettek.

"Én tényleg becsülettel felkészültem erre, sokan mondták is, hogy jobb formában tértem vissza, mint előtte voltam. A játékomon is látszik, hogy jelen pillanatban fizikálisan rendben vagyok, és remélem így is marad.”

A döntővel kapcsolatosan így nyilatkozott:

“Nagyon meg akarom ezt most nyerni. Nagyon kevésszer volt ebben ekkora magabiztosság és győzni akarás. Másrészről pedig a csapatunk is nagyon megérdemelné az egész éves munkája alapján. Az elmúlt két hónapos kihagyás tükrében is megérdemeljük, hiszen látszik, hogy úgy tértünk vissza, hogy győzni akarunk. Nyílván a neheze még csak most jön, hiszen nem fogják tálcán kínálni nekünk ezt a két győzelmet.”


Arra a kérdésre, hogy kivel kerülhetnek össze a döntőben, ha megnyerik az elődöntőt, így felelt: “Úgy érzem a Baskoniával játszhatunk majd a döntőt, de nekem ez a saját véleményem. Igazából viszont mindegy, mivel ha nyerni akarunk, mindenkit le kell győznünk. Elszántak vagyunk, mindegy és mindenképp meg akarjuk nyerni a bajnokságot".

Az elődöntőt vasárnap, a döntőt pedig jövő kedden rendezik. A tizenötszörös bajnok Barcelona legutóbb 6 éve nyert bajnokságot. Hanga Ádám királyi kupát már kétszer nyert a katalánokkal, de ő lehet az első magyar játékos aki bajnoki címet is ünnepelhet Spanyolországban

A rovat legfrissebb hírei