Még egy hét a rajtig


Szigorú előírásoknak megfelelően kerül sor a jövő heti Magyar Nagydíjra

fotó: formula1.com

A koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorításokról Gyulay Zsolt azt mondta, már 2-3 hónappal korábban el kellett dönteniük, hogy zárt kapuk mögött, vagy nézők jelenlétében tartják meg a futamot, de a Liberty Media és a FIA is nagyon szigorú előírásokat fogalmazott meg. Ezek a szabályok nemcsak Magyarországra, hanem a másik hét - eddig bejelentett - versenynek otthont adó pályára is vonatkoznak.

A Hungaroringen nagyjából 100 konténert építenek fel a paddock területén, itt tartózkodhatnak majd a versenyzők és a csapattagok. Az idény első két futamának otthont adó osztrák kollégákkal Gyulay elmondása szerint folyamatos az egyeztetés, amely már hónapokkal ezelőtt elkezdődött.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, a veszélyhelyzet ideje alatt sikerült "jól tárgyalniuk", ezért egy évvel szerződést hosszabbítottak, az indexálás mértéke pedig megváltozott, így nagyságrendileg hatmilliárd forintot spóroltak meg a költségvetésnek.

Gyulay azt mondta, az elmúlt hétvégén Ausztriában 5000 koronavírus tesztet végeztek el, ezek egyike sem lett pozitív.

Az elnök-vezérigazgató kérdésre válaszolva elmondta, ha a helyzet úgy hozza, a Hungaroring alkalmas arra, hogy október végéig bármikor - zárt kapuk mögött - újra vendégül lássa az F1-es mezőnyt, de egyelőre kérdéses, hogy a szeptember elejére tervezett Olasz Nagydíj után hogyan folytatódik a világbajnoki idény. Hozzátette, úgy tudja, a Liberty Media számos európai helyszínnel egyeztet még, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a sorozat ázsiai területekre még elutazik az idén.

A rovat legfrissebb hírei