„Hív a haza”


Baráth Botond boldog, hogy ismét a kispestieknél játszhat

fotó: honvedfc.hu

Mint már oldalunkon beszámoltunk róla, Baráth Botond két év után távozik Sporting Kansas Citytől és visszatér korábbi és egyetlen magyarországi csapatához, a Honvéd FC-hez.

A Honvéd régi-új válogatott védője pedig az orlandói reptéren várakozva nyilatkozott a kispesti klub hivatalos oldalának.

„Éppen utazom vissza Kansasbe, összepakolni, elintézni a papírokat, aztán majd repülök haza. Még nem tudom pontosan, mikor érkezem, várhatóan a hét vége felé, és akkor majd kiderül, hogy a koronavírus kapcsán milyen szabályok mentén léphetek be az országba” – mondta Baráth Botond, aki elárulta, éppen fekete pólóban van, amely szín mellé hamarosan újra odatehetjük a pirosat, hiszen a Budapest Honvéd 1+1 éves szerződést kötött a védővel.

„A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok. Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre!”

Baráth Botond ezt is elmondta, hogy egyerőre nagyon bizonytalan a helyzet az Egyesült Államokban, továbbra is nő a fertőzöttek száma, és bár elkeztdték a bajnokságot lezáró minitornát Orlandóban, a Dallast meg a Nashvillet már a torna megkezdése előtt kizárták, mivel egyes játékosok és stábtagok megbetegedtek. Ebben az idegeket őrlő helyzetben kellett mérlegelnie és gyorsan döntenie.

„Minden a levegőben lóg, folyamatosan változik a helyzet – tette hozzá Baráth Botond. – Az országban sajnos folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma, nem tudunk biztosat a bajnokság további részéről. Ezért is örültem a Honvéd megkeresésének, fontos meccsek várnak a klubra a bajnokságban és az Európa-ligában, ráadásul a válogatott Eb-selejtezőt játszik az ősszel, én pedig szeretnék ott lenni a csapatban, jól teljesíteni, és mivel sikeres akarok lenni, meg kellett tennem ezt a lépést! Ami a döntést illeti, nehéz is volt, meg nem is. A karrierem szempontjából nehéz, mert szerettem volna még Amerikában játszani, kitölteni a szerződésem, az élet azonban másként hozta. Hív a haza, éreztem, és szeretném, hogy a lehető legtöbbet adjam a Honvédnak, húzzam magammal a társakat és együtt legyünk sikeresek!”

Baráth Botond kiemelte, hogy, ha egy dolgot kell megneveznie amit hazahoz magával amerikai légióskodásából, akkor az a pozitív gondolkodást, illetve az, hogy mindenki teljes erőből küzd. Amerikában a sportolók „mennek, mint a gép” és ezt jó megtanulni tőlük, mondta Baráth, aki saját magát is hasonló mentalitásúnak tartja, de még azért szeretné fejleszteni a személyiségét ebbe az irányba, hogy idehaza még jobban tudja kamatoztatni az eddigi tapasztalatait.

„Igen, mondhatjuk, hogy vezérként térek vissza, remélem, mindenki elfogad majd, és ha így lesz, akkor egymás kezét fogva, együtt menetelhetünk akár a bajnoki aranyig, a kupagyőzelemig, vagy éppen a lehető legtovább az Európa-ligában. Fizikailag jó állapotban vagyok, január óta folyamatosan tart a felkészülés, az elmúlt hét hónapban már hármat csináltam végig, most jön a negyedik, lassan jó lenne már meccset is játszani (nevet). Beszéltem a korábbi kispesti csapattársakkal, barátokkal, örülnek ők is a visszatérésnek, és várják már, hogy újra együtt játszhassunk. Ahogyan én is.” - hangsúlyozta Baráth Botond, akinek más ajánlatai is voltak, de végül a Honvédot választotta.

 

A rovat legfrissebb hírei