Erdély

Esélyt sem adott ellenfelének a Sepsi, irány a felsőház Videóval!


A piros-fehérek szűk háromnegyed óra alatt letudtak minden fontos kérdést az újrajátszott mérkőzésen.

A Sepsi OSK csapata jutott be a SzuperLiga felsőházi rájátszásába, miután az újrajátszott mérkőzésen 4:0-ra kiütötte a FCU Craiova együttesét.

A találkozót azért kellett újrajátszani, mert a január 29-i bajnokit a vendégszurkolók magyargyalázó rigmusai miatt a játékvezető félbeszakította. A Román Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága előbb a találkozót 3:0 arányban a vétlen Sepsi javára írta, de ezt a döntést a Fellebbviteli Bizottság eltörölte és elrendelte a találkozó újrajátszását.

A mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet: ha nyer, a felsőházban folytathatja a Sepsi, minden más eredmény esetén viszont a Craiova játszhat a legjobbak között!

Ennek megfelelően kezdte a találkozót a háromszéki gárda és negyed óra elteltével már 2:0-ra vezetett. Előbb a 7. percben Nicolae Paun szerzett vezetést, miután Ionut Gurau kapus középre ütött ki egy jobb oldali beadásból érkező labdát, majd a 16. percben egy szöglet után a visszavetődő kapus ütötte a hálóba a lasztit Mihai Balasa lövését követően.

Egy csapat volt a pályán és a szerencse is azt segíti, aki tesz is érte: a 44. percben Adnan Aganovic jó 30 méteres bombája változtatott irányt egy védőn és került a kapuba. A FCU egyszer sem találta el Niczuly Roland kapuját, a 48. percben Pavol Safranko viszont már a negyedik hazai gólt lőtte, miután Balasa fejese a kapufáról eléje pattant.

Az idei év 8 bajnokiján összesen 8 gólt lőtt a Sepsi, míg a FCU csak ötöt kapott, nem nagyon volt előjele tehát annak, hogy a „piros-fehérek” ilyen arányban elintézzék ellenfelüket. A hazaiakat láthatóan motiválták a meccs előzményei, míg a craiovaiak megmutatták, hogyan kell egy 3:0-ra elveszített meccset 4:0-ra elbukni.

Győzelmével a hatodik helyen zárta az alapszakaszt a Sepsi, a pontok megfelezése után pedig így néz ki a felsőház tabellája a hétvégén következő első forduló előtt: a Farul és a CFR 32 ponttal vezet a 29 pontos FCSB, a 27 pontos CSU Craiova, a 26 pontos Rapid és a 21 pontos Sepsi előtt.

Az alsóházban a 4. Kolozsvári Universitatea 17 ponttal követi a 20 ponttal listavezető FCU Craiovát, míg a Hermannstadt 16 ponttal a hetedik, az Aradi UTA 14 ponttal a 8., míg a sereghajtó Mioveni 14 ponttal zárja a sort.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi/photos