Erdély

Szőcs László Európa bajnok!


Magyar színekben a dobogó tetején a csíki örökifjú.

Két csíkszeredai veterán cselgáncsozó – Szőcs László és Sinka Szabolcs – erősíti a magyar válogatott delegációt a szlovéniai Podcetrtekben zajló Európa-bajnokságon.

A harminc év felettiek kontinensviadalán ezúttal is az első három versenynapon kerül sor az egyéni versenyszámokra (csütörtökön az M5-M9-es korcsoportok, pénteken az M3-M4-es korcsoportok, szombaton a férfi M1-M2-es, illetve a női korcsoportok), vasárnap pedig a csapatverseny következik.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben sem rendeztek Európa-bajnokságot a veterán korosztály számára, s a járvány hatása a tavalyi görögországi Eb-n is megmutatkozott: harmincegy ország mindössze kétszáznegyven judósa adta le a nevezését. Nos, az élet visszazökkenni látszik a rendes kerékvágásba: ezúttal harminchét ország hatszázhetvenhárom judósa jelentkezett a küzdelmekre!

A csíki sportolók közül elsőként Szőcs László lépett tatamira az M6-os korcsoportban a +100 kg-osok között.

Szőcs az Európa-bajnoki aranyig meg sem állt. Ehhez három küzdelemre volt szüksége és mindhármat iponnal nyerte. Elsőként a német Bars Guidot, majd az azeri Gabil Gaszimovot és végül a döntőben a moldáv Marinescu Viorelt győzte le.