Felvidék

A hétvégén is remekeltek a HC DAC utánpótláscsapatai


Az őszi fordulók utolsó utánpótlásmérkőzéseit játszották a dunaszerdahelyi fiatalok

Az elmúlt hétvégén a dunaszerdahelyi kézis lányok az U19, az U17, az U14 és az U12-es korosztályokban voltak érdekeltek.

Íme a beszámolók az egyes meccsekről:

U19 - 1. liga, 11. forduló
2023. december 2., Tőketerebes
Štart Trebišov - HC DAC Dunaszerdahely 24:42 (11:22)

“Hosszú út után várt ránk egy gyengébb ellenfél. A lányok úgy álltak hozzá a meccshez, mintha a legjobb csapat ellen játszottunk volna. Agresszív védelem, amelyben középső védőink, Lara, Orsi és Laura olyan falat állítottak fel, amelyet a tőketerebesi lányok alig tudtak áttörni, ami pedig mégis átjutott a védelmünkön, azt hárították a kapusaink. Támadásban Hanna jeleskedett, felgyorsult és vagy maga fejezte be a tamadást, vagy ötletes passzokkal találta meg a csapattársakat, akik már tudták a dolgukat. Csapatkapitányunk, Dóri a szokásos teljesítményt hozta, és tizennégyszer köszönt be az ellenfél kapujába. Ezzel a győzelemmel feljutottunk a felsőágra, ahol tavasszal érmekért fogunk játszani. Bozsóky”
-  mondta el Marek, U19-es edző

U17 - 1. liga, 11. forduló
2023. december 2., Tőketerebes
Štart Trebišov- HC DAC Dunaszerdahely 25:37 (12:19)

“Az őszi forduló utolsó bajnoki mérkőzésére Tőketerebesre utaztunk. Úgy gondolom, esélyeshez méltón hoztuk a kötelező győzelmet. Voltak olyan periódusok, amikor lankadt a figyelem, de ez előfordul egy nagyobb arányú vezetésnél. A tavaszi fordulóban, amely januárban kezdődik, felsőágon folytatjuk az ország legjobb hat csapata kozött. ”  – mondta el Brunczvik Tünde, U17-es edző.

U14 - Nyitra megyei bajnokság

2023. november 30., Csallóközaranyos
Csallóközaranyos - HC DAC Dunaszerdahely 29:31 (15:18)

“Utolsó bajnoki mérkőzésünket játszottuk ebben az évben. A mérkőzés elejétől fej-fej mellett haladtunk, ellenfelünk nem hagyta, hogy elhúzzunk tőlük. Játékunk hullámzó volt, voltak nagyon szép megoldások, de voltak olyan szakaszok is, mikor picit tanácstalanul játszottunk. A végjátékban azonban, a lányok a már tőlük megszokott módon, nagyon odatették magukat és csapatként nyertek.” – mondta Gútay Straka Mária U14-es edző

U12 - Nyitra megyei bajnokság
2023. november 30., Csallóközaranyos
Csallóközaranyos - HC DAC Dunaszerdahely 17:22 (8:11)

“A Nyitra megyei bajnokság utolsó mérkőzésén Aranyosra látogattunk. A mérkőzés elejébe kicsit bealudtunk, sok technikai hibát vétettünk, azonban a folytatás már jobban sikerült. A lányok fokozatosan javították a hibáikat, jobb lett a helyzetkihasználás és védekezésben is koncentráltabban játszottak, így megérdemelt győzelemmel zárták az őszi szezont.” – mondta Mészáros Ildikó, az U12-es csapat edzője.

forrás: dunaszerdahelyi.sk