Ismét győzött az Ungvári FC


Zsinórban harmadik győzelmét aratta az ukrán harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Ungvári FC

Fotó: ffz.org.ua

Az Ung-parti gárda ezúttal az Obolony-2 Kijevet múlta felül 4:2 arányban, és ezzel megtartotta vezető helyét a tabellán.

Az ungvári Avangard Stadionban rendezett összecsapáson a vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést, de gyorsan jött a hazai válasz, mivel a 11. percben Viktor Rjasko egyenlített büntetőből (1:1). A 41. percben egy Csonka-Pukánics-Rjasko összjáték után Rjasko második góljával már az Ungvári FC vezetett 2:1-re, majd egy perccel később ismét Pukánics Adrián adott gólpasszt, ezúttal Mastalir volt eredményes (3:1). A 60. percben Jurij Csonka is betalált, 4:1-re módosítva az állást.

A vendégek a 94. percben tudtak csak szépíteni, így az Ungvári FC 4:2-es győzelmet aratott, és 31 pontjával a tabella élén áll a szintén 31 pontos Dinaz Visgorod előtt. Az Obolony-2 vereségével visszacsúszott a tizedik helyre, a bajnokság sereghajtója pedig a tavaly még az élvonalban szereplő Kárpáti Lviv csapata.

Az élvonalban szereplő Minaji FC sem tétlenkedett, a bajnoki szünetben ismét Kisvárdára utazott, ahol felkészülési mérkőzést játszottak a kárpátaljai Hei Viktort foglalkoztató szabolcsi csapattal. A hazaiak az első félidő után 1:0-ra vezettek, majd az 50. percben a Minaji FC büntetőből egyenlített, amit Uhocsukvu értékesített. A találkozó 75. percében a Kisvárda Master Good megszerezte második gólját, ezzel a győzelmet is (2:1), így a minajiak ezúttal is vereséget szenvedtek a magyar NB I stabil középcsapatától.

Ukrán harmadosztályú labdarúgó-bajnokság, 13. forduló:

Ungvári FC–Obolony-2 Bucsa (Kijev) 4:2

Felkészülési mérkőzés:

Kisvárda Master Good FC–Minaji FC 2:1
forrás: Kopasz Gyula / karpatalja.ma

A rovat legfrissebb hírei