Döntőhöz érkezett a Kárpátaljai Megyei Téli Kupa


Legnagyobb riválisát legyőzve jutott a kárpátaljai labdarúgó megyei Téli Kupa döntőjébe a Szőlős FC

fotó: lobda.at.ua

A nagyszőlősi együttes büntetőpárbaj után ejtette ki a Munkács Futball Akadémia csapatát, a döntőben pedig a Medeát búcsúztató Kökényesi FC-vel találkoznak. Az ukrán harmadosztályú labdarúgó-bajnokság listavezetője, az Ungvári FC közvetlen üldözője, a Dinaz Visgorod otthonában játszott 1:1-es döntetlent, így Volodimir Vaszjutik együttese megtartotta vezetőhelyét a tabellán.

A döntőnek is beillő elődöntő egyik mérkőzésén a Munkácsi MFA derceni bázisán fogadta a Szőlős FC gárdáját. Az Ukrán Amatőr-bajnokságban szereplő munkácsiak Illja Zapadnyuk találatával már a 9. percben megszerezték a vezetést, az egy osztállyal alacsonyabban rangsorolt, megyei élvonalban futballozó nagyszőlősiek ellen. Zapadnyuk bár kihagyta a csapata számára megítélt büntetőt, a kipattanót már értékesíteni tudta. A vendégeknek az 54. percben sikerült egyenlíteniük Mihajlo Csedrik révén (1:1), az eredmény pedig ezután már nem változott, így jöhettek a tizenegyesrúgások. A munkácsiak közül a második rúgó, Pilip Kolycun hibázott, míg a nagyszőlősiek az összes büntetőjüket értékesítették, ezzel pedig bejutottak a Téli Kupa döntőjébe, ahol a Huszti FC-t is búcsúztató Kökényesi FC (Ternovo) lesz az ellenfelük.

A Kökényesi FC az elődöntő másik mérkőzésén a Felsődomonyai Medeával (Onokivci) csapott össze, ahol az Ung-vidéki együttes uralta a mezőnyt, és a 65. percig vezettek is. A kökényesiek előbb egyenlítettek, majd hősiesen állták a Medea rohamait, végül a 94. percben a győztes gólt is megszerezték. A megyei másodosztály keleti csoportjában szereplő csapat 2:1-es győzelmével története során először jutott be a megyei Téli Kupa fináléjába.

Kárpátaljai megyei Téli Kupa, elődöntők:

Munkácsi MFA – Szőlős FC (Nagyszőlős) 1:1, büntetők után 3:5
Felsődomonyai Medea (Onokivci) – Kökényesi FC (Ternovo) 1:2

forrás: Kopasz Gyula / karpatalja.ma

A rovat legfrissebb hírei