Összecsaptak a kárpátaljai felsőoktatási intézmények


Streetball-bajnokságot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán

A kárpátaljai felsőoktatási intézmények éves streetball-bajnokságát április 28-án rendezték meg, melynek idén másodjára a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egészség- és Sportcentruma adott otthont.

Izgalmas mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a résztvevők és a szurkolók. A főiskola válogatottjait a különféle szakokról érkező hallgatók alkották, és eredményes csapatmunkát tudtak felmutatni.

A lánycsapat képviselői: Aniszkó Tímea, Simon Dominika, Szocska Alexandra és Bocskor Natália, felkészítő tanár pedig Csehil Anikó volt. Míg a fiúk csapatában Szakadáti Tamás, Holozsai József, Molnár Olivér és Sztároszta Miklós küzdött a győzelemért Vizáver Árpád felkészítésével.

Szoros, küzdelmes meccsek döntötték el a végeredményt. A „rákóczis” lányok méltóan megvédték a bajnoki címüket, újból az aranyérmet hozták el, nem kis küzdelmek árán. A főiskolás fiúcsapat méltó ellenfeleivel szemben aratott győzelmét csupán az Ungvári Nemzeti Egyetem csapata állította meg, s így ezüstéremmel zárták a versenyt.

A bajnokságon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, az Ungvári Nemzeti Egyetem, a Kárpátaljai Képzőművészeti Főiskola (Huszt) és az Ungvári Kereskedelmi-Gazdasági Főiskola felsőoktatási intézményei képviseltették magukat.

fotó és forrás: Simon Dominika / kmf.uz.u/A rovat legfrissebb hírei