Nagyszőlős rálépett a gázpedálra


A hosszasan elhúzódó nyári szünet után ismét benépesültek a kárpátaljai futballpályák

A Nagyszőlősi FC   

A két osztályban összesen 16 csapat küzd egymással. Hol vannak már azok a szép idők, amikor csak az élvonalban ennyi szereplő akadt…

A megyei futballküzdelmek őszi szezonnyitója előtt került sor a kupadöntőre. A Szerednyén megrendezett fináléban a Nagyszőlősi FC az Ilosvai Buzsorával találkozott. A sokáig nagyon szoros összecsapás csak a végén dőlt el, a hajrában azonban nagyon kinyílt a nagyszőlősi gólzsák, Pukánics Adrián játékosedző gárdája 4–0-ás győzelmet aratva emelhette a magasba Kárpátalja 2023-as kupagyőztesének járó serleget.

Az ugocsaiak a bajnokságban is a végső győzelemre törnek, az első őszi játéknapon ráadásul éppen a kupadöntőben legyőzött Ilosvával találkoztak és ismét nyertek. Majd a bajnoki címvédő otthonában, Vilhivcin becsúszott egy váratlan vereség, de az elmúlt hétvégén ismét szebbik arcát mutatta a csapat, s a técsőiekkel holtversenyben vezetik a bajnokságot. A nyári szünet éllovasa „berozsdásodva” kezdte a második kört, előbb pontokat hullajtott a sereghajtó ungváriak otthonában, majd kikapott a kupadöntős Buzsorától, s csak a hétvégén szerezte meg első őszi győzelmét, miután minimális arányban Técső-vidéki rangadót nyert az ősi rivális Vilhivcivel szemben. A dobogós helyen álló Onokóci kistérség csapata három döntetlennel folytatta a bajnokságot.

Megjegyzendő, az élvonal két együttese, a Vilhivci FC és az Aknaszlatinai Máramaros az országos amatőr porondon is debütált, így ez a két klub most két fronton vitézkedik. Nem is rosszul, a 11 tagú amatőr bajnokságban Vilhivci a negyedik, Aknaszlatina a nyolcadik helyen áll.

A megyei élvonal elmúlt három fordulójának eredményei: (8. forduló) Aknaszlatinai Máramaros–Onokóci Medea 0–0, Ungvári Építők–Técsői FC 1–1, Nagyszőlősi FC–Ilosvai Buzsora 3–1, Rahói Kárpáti–Vilhivci FC 1–2, (9. forduló) Rahó–Aknaszlatina 2–1, Vilhivci–Nagyszőlős 2–1, Ilosva–Técső 2–1, Onokóc–Ungvár 1–1, (10. forduló) Aknaszlatina–Ungvár 5–1, Nagyszőlős–Rahó 5–1, Técső–Vilhivci 1–0, Onokóc–Ilosva 0–0.

Az élvonal állása 10 játéknap után: 1. Nagyszőlősi FC 22 pont, 2. Técsői FC 22, 3. Onokóci Medea 17, 4. Vilhivci FC 16, 5. Aknaszlatinai Máramaros 12, 6. Ilosvai Buzsora 10, 7. Rahói Kárpáti 9, 8. Ungvári Építők 5.

A megyei másodosztályban Munkács és Kincseshomok vív ádáz harcot a bajnoki aranyért. A Latorca-partiak zsinórban nyolc megnyert bajnoki után szenvedtek vereséget Zariccsán, de legutóbb már javítottak. A kincseshomoki kistérség csapatához hasonlóan az eddig lejátszott tíz bajnokiból kilencet nyertek meg. A táblázat legalján az egykor szebb napokat látott perecsenyieket találjuk, akik még nem ízlelték meg a győzelem ízét.

A megyei másodosztály őszi idényének eredményei: (8. forduló) Visk–Linci 2–1, Kincseshomok–Őrdarma 5–0, Zariccsa–Perecseny 2–1, Munkács–Bilke 3–1, (9. forduló) Perecseny–Kincseshomok 0–1, Zariccsa–Munkács 2–1, Őrdarma–Visk 1–0, Linci–Bilke 4–1, (10. forduló) Bilke–Őrdarma 4–0, Visk–Perecseny 5—1, Kincseshomok–Zariccsa 3–1, Munkács–Linci 4–1.

A második vonal állása 10 játéknap után: 1. Munkács 27 pont, 2. Kincseshomok 27, 3. Zariccsa 19, 4. Linci 14, 5. Visk 11, 6. Bilke 9, 7. Őrdarma 7, 8. Perecseny 2.

forrás: kiszo.net

A rovat legfrissebb hírei