Kaptár – ami bezsongat


Évek óta nagyon népszerű Kárpátalján a Kaptár, na de lássuk mit is takar ez

Ilosvay Attila, Barna György, Lacz Gábor és Tominec Mihály, négy beregszászi fiatalember, gyerekkori jó barátok. Ők voltak azok, akik néhány évvel ezelőtt úgy gondolták, magánvállalkozásba kezdenek, és életre keltik a Kaptárt. De mit is érthetünk ez alatt? Hova tehetjük a kaptár kifejezést? Miután Tominec Mihály társtulajdonos egy nagyszerű alkalmon Kaptár – bezsongatunk feliratú pólót viselt, arra gondoltunk, hogy méhkaptárról lehet szó, aminek belsejében kis szorgoskodók zsongnak, nyüzsögnek. Misit a vállalkozásukról, céljaikról, jövőbeni elképzeléseikről kérdezte a Kárpáti Igaz Szó riportere:

Az egyetemet befejezve, cserkészekként részt vettünk többek mellett gyülekezeti programokon, ifjúsági találkozókon, vagyis már akkor közel állt hozzánk a fiatalokkal való foglalkozás, a szórakoztatásuk. Arra gondoltunk, alapítunk egy kis vállalkozást, ami a kárpátaljai fiatalok szórakoztatását szolgálja. Legelőször csupán a paintballra gondoltunk, ám az Egán Ede Jótékonysági Alapítványnál megpályázott összegből többre futotta, így beiktattuk még a lézer- és az íjharcot is – kezdte beszélgetésünket Tominec Mihály.

S ezzel még nem volt vége.

Azóta számos szolgáltatással – buborékfocival, dartsfocival – bővült a Kaptár. Emellett új fedezékeket, lézerharcos felszereléseket és paintballfegyvereket vásároltunk, melyek immár wifirendszerrel működnek. Ezek közül a lézerharc a legnépszerűbb, mert ezt minden korosztály játszhatja, kicsik és nagyobbak, lányok és fiúk egyaránt szívesen „harcolnak” egymással, miközben nagyszerűen szórakoznak. Az íjharc hasonló a lézerharchoz, hiszen ugyanazon a pályán zajlik, annyi a különbség, hogy a játékosok fejvédőt viselnek, és sportíjat használnak. A paintballal is szívesen játszanak, de azt tizennégy éven aluli gyerekeknek nem ajánljuk, mert a kilőtt festékgolyó kisebb sérülést is okozhat. A paintballt egyébként is legénybúcsúkra, vagy fiús programokra szokták kérni.

A buborékfocit hat fős csapatok vívják és az benne a legszórakoztatóbb, hogy minden játékos egy buborékot visel magán, ezzel erősen megnehezítve, hogy a másik félhez kerüljön a labda, de a buborék egyúttal teljes védelmet is ad az ütések, sérülések ellen. És itt van a dartsfoci, ami a különbség annyiban különbözik a hagyományos dartstól, hogy egy nagyméretű dartstáblát kell eltalálni labdával. Egy kis módosítást vittünk a játékba, kis teniszlabdákat vásároltunk, amiket kézzel is rá lehet dobni a táblára. Mindegyik szolgáltatásunkat szívesen látják fesztiválokon, családi napokon, különböző táborokban.

Lassan beköszönt az ősz, lehet ez uborkaszezon a ti vállalkozásotokban?

Azon dolgozunk, hogy ne az legyen, bár vannak helyszínek, például tanintézmények tornaterme, ahová télen is mehetünk. Viszont már az alapításunk napjától nagy álmunk, hogy szerezzünk Beregszászban egy állandó, fix helyet magunknak. Valamint fejlesztésre, új szolgáltatások beindítására is gondolunk.

forrás: kiszo.net


A rovat legfrissebb hírei