A zárófordulóra maradtak az izgalmak a beregszászi Téli Kupában


Az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa Beregszászi járási jótékonysági labdarúgó Téli Kupában

A negyedik, utolsó előtti fordulóval folytatódtak vasárnap a beregszászi járási labdarúgó Téli Kupa küzdelmei, amelyek ezúttal két döntetlennel záruló mérkőzést tartogattak. Az eddig pont nélkül álló Kígyósi FC négygólos mérkőzésen ikszelt a Beregkisfaludi FC (Szilce) csapatával, a Tiszakeresztúri FC pedig gólzáporos, tíz találatot hozó derbin ért el döntetlent a listavezető nagyszőlősi fiatalok ellen.

Három fordulót követően már csak egy százszázalékos csapat volt a bajnokságban, a nagyszőlősi együttes, a kígyósi csapat pedig még mindig pont nélkül állt a tabella végén. A negyedik játéknapon a Kígyósi FC a Beregkisfaludi FC-vel, a Tiszakeresztúri FC pedig a Szőlős FC U18-as csapatával mérkőzött meg.

A Jurij Csonka által irányított nagyszőlősiek már a 6. percben vezetést szereztek az ugocsai rangadón, Vladiszlav Zahreba révén, aki öt percen belül megduplázta csapata előnyét. A 14. percben Sztepan Szigeti góljával szépítettek a tiszakeresztúriak, ám a 26. és 29. percben kétszer is betalált Olekszij Dolholenko, aki ezzel háromgólosra növelte a nagyszőlősiek előnyét (4-1). A Tiszakeresztúri FC Szigeti újabb góljával kozmetikázott a félidei eredményen (4-2). A második félidőben átvette az irányítást a tiszakeresztúri gárda, és a mesternégyesig jutó Szigeti további két találatával egyenlíteni tudtak, sőt a 63. percben Kis János góljával fordítani tudtak (4-5). Csonka tanítványai három perccel később egyenlítettek, amivel kialakult az 5-5-ös végeredmény.

A Beregkisfaludi FC (Szilce) számára csak a három pont volt elfogadható a Kígyósi FC elleni mérkőzésen, hogy életben tartsák bajnoki álmaikat, Derceni Béla együttese pedig első győzelméért lépett pályára. Az Ilosva-vidékiek az első félidő végére kétgólos előnyre tettek szert, miután Vaszil Kinyiv és Mihajlo Kinyiv is betalált (2-0). A szilceiek már azt hitték, zsebükben a három pont, de a kígyósiak ezt másképp gondolták, és előbb a 49. percben Knobloch Rómeó góljával szépítettek, majd a 62. percben Illés Tamás találata beállította a 2-2-es végeredményt. A Bereg-vidékiek így megszerezték első pontjukat, a beregkisfaludiak pedig legfeljebb a második helyre érhetnek oda, amennyiben az utolsó játéknapon legyőzik a tiszakeresztúriakat, a Beregszászi Spárta pedig alulmarad a Szőlős U18 csapatával szemben.

Tehát az utolsó forduló igazi izgalmakat tartogat, és az már biztos, hogy a Szőlős U18 – Beregszászi Spárta mérkőzésen dől el a bajnoki cím sorsa: a nagyszőlősieknek már egy döntetlen is elég lenne ehhez, viszont a beregszásziak csupán győzelmük esetén ünnepelhetnek. A Beregkisfaludi FC – Tiszakeresztúri FC találkozó minimum a bronzéremről dönthet, de egy esetleges beregszászi vereség esetén a második helyre is odaérhet a párharc győztese.

Beregszászi járási jótékonysági labdarúgó Téli Kupa, 4. forduló:

Szőlős FC U18 (Nagyszőlős) – Tiszakeresztúri FC 5-5
Beregkisfaludi FC (Szilce) – Kígyósi FC 2-2
Beregszászi Spárta – szabadnapos

A bajnokság állása:

    Szőlős FC U18        7 pont/3 mérk. (12-7)
    Beregszászi Spárta 6 pont/3 mérk. (6-3)
    Tiszakeresztúri FC  4 pont/3 mérk. (8-9)
    Beregkisfaludi FC (Szilce)   4 pont/3 mérk. (6-8)
    Kígyósi FC              1 pont/4 mérk. (3-8)

Forrás: Kárpátalja.ma


A rovat legfrissebb hírei