Beregszászi győzelem a Téli Kupán


Igazi izgalmakat tartogatott a beregszászi járási labdarúgó Téli Kupa utolsó fordulója

A Szőlős U18 – Beregszászi Spárta mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa: a nagyszőlősieknek már egy döntetlen is elég lett volna, de a beregszásziak egy góllal győzni tudtak, így a végén ők ünnepelhetnek. A Beregkisfaludi FC – Tiszakeresztúri FC találkozó a bronzéremről döntött, amit a szintén egy góllal győzedelmeskedő ugocsaiak szereztek meg.

A Jurij Csonka által irányított nagyszőlősiek az előző fordulóban 5-5-ös döntetlent értek el a Tiszakeresztúri FC ellen, a Spárta pedig szabadnapos volt. Az aranyéremről döntő összecsapáson a tabella első két helyezettje feszülhetett egymásnak. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék képe. A 21. percben a nagyszőlősi fiatalok szerezték meg a vezetést Jaroszlav Popovics révén, de a 27. percben Mikola Miscsenko góljával már egyenlített is a beregszászi gárda. A második félidőben ismét az ugocsai együttes jutott előnyhöz: Makszim Bródi talált be az 50. percben. Két perccel később büntetőhöz jutott a Spárta, amit Miscsenko végzett el, de a nagyszőlősi kapus védeni tudott, a kipattanóra viszont érkezett Román Ohár, aki ezzel 2-2-re módosította az állást. Ezután a beregszásziak akarata érvényesült, és a 63. percben Ohár megszerezte a három pontot és a kupagyőzelmet érő harmadik gólt.

A Beregkisfaludi FC (Szilce) és a Tiszakeresztúri FC a bronzéremért csapott össze, bár egy ötgólos győzelemmel az ugocsaiak odaérhettek volna a második helyre. A találkozó elején az Ilosva-vidékiek domináltak, de a tiszakeresztúriak kapusa megmentette csapatát a góltól. A 15. percben mégis a beregkisfaludiak szerezték meg a vezetést Dmitro Vas révén. A félidő végén az ugocsaiak játékos-edzője, Jánki Antal egyenlített. A szünetről a tiszakeresztúriak érkeztek meg frissebben, és átvették a mérkőzés irányítását. A játékrész elején a hazaiak gólgyárosa, Sztepan Szigeti meg is szerezte a vezetést büntetőből, ezt követően pedig ügyesen meg tudta őrizni az eredményt Jánki Antal csapata, megszerezve ezzel a bronzérmet.

A mérkőzéseket követően a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség elnöke, Olekszandr Csehil átadta az érmeket a helyezetteknek és a győztesnek járó serleget, amit Román Ohár vehetett át, a Beregszászi Spárta csapatkapitányaként.

Forrás: Kopasz Gyula / Kárpátalja.ma

A rovat legfrissebb hírei