A Szernyei Focisuli nyerte a XII. Buzánszky Jenő Labdarúgó Kupát


29 csapat mérkőzött meg Kárpátalján a XII. Buzánszky Jenő Labdarúgó Kupán

2024 április 20-án a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány és a Kárpátaljai Rákóczi Ferenc Főiskola 12. alkalommal szervezte meg a Buzánszky Jenő Labdarúgó Kupát a Magyar Kormány, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

A rendezvény célja a labdarúgás népszerűsítése, hagyományteremtés, Kárpátalja ifjú labdarúgó tehetségeinek felkutatása, támogatása.

A program névadója, Buzánszky Jenő, neves magyar futballista, 49-szeres magyar válogatott labdarúgó, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat egykori hátvédje, olimpiai bajnok, akinek a fia, ifj. Buzánszky Jenő vállalta a labdarúgó kupa védnökségét.

Az idei kupa is nagy siker volt, a háborús nehézségek ellenére is, hiszen összesen 31 csapat (17 általános iskolás, 14 középiskolás kategóriában) nyújtotta be jelentkezését, 25 intézményből összesen 310 játékossal, 27 edzővel, viszont végül a Vári II. Rákóczi Ferenc Líceum és a Nevetlenfalui Líceum nem vett részt a tornán, így 29 fiú csapat (16 általános és 13 középiskolás) mérkőzött meg 25 edzővel 23 intézményből.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: Jusztin Miklós, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja, Dr. Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője, a rendezvény házigazdája, Prof. Dr. Csernicskó István, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora, a Kárpátaljai Megyei Tanács képviselője, a rendezvény házigazdája, Magyar Zoltán, a Magyar Országgyűlési Labdarúgó Válogatott Szövetségi Kapitánya, korábban a Ferencváros és a Magyar Olimpiai és Nemzeti Válogatott igazgatója, Kulin Zoltán, a TV21 Ungvár tévécsatorna igazgatója, Vizáver Árpád, a program szakmai referense, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Egészségügyi- és Sportcentrumának igazgatója, testnevelő tanára, Dzsanda Galina, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének igazgatóhelyettese.

A XII. Labdarúgó Kupa eredményei:

Általános iskolás fiú csapatok (15 éves korig)

    I. hely: Szernyei Gimnázium (Szernyei Focisuli)
    II. hely: Viski Kölcsey Ferenc Líceum (FC Visk)
    III. hely: Zápszonyi Gimnázium (Zápszonyi Gimi)
    Legjobb mezőnyjátékos: Kosztyuk Milán (Szernyei Gimnázium)
    Legjobb góllövő: Becseke Sándor (Viski Kölcsey Ferenc Líceum)
    Legjobb kapus: Papp Sándor (Zápszonyi Gimnázium)

Középiskolás fiú csapatok (15-17 éves korig)

    I. hely: Péterfalvai Református Líceum
    II. hely: Técsői Hollósy Simon Líceum (Hollósy Simon)
    III. hely: Nagyberegi Dobrai Péter Középiskola (Nagybereg III)
    Legjobb mezőnyjátékos: Pap Milán (Kárpátaljai Magyar Líceum Beregszász)
    Legjobb góllövő: Ferenc Dominik (Fornosi Gimnázium)
    Legjobb kapus: Fráncuh Viktor (Técsői Hollósy Simon Líceum)

A labdarúgó torna végén minden résztvevő elismerő oklevélben részült, az 1-3. helyezettek pedig kupákat, érmeket, okleveleket, valamint 1-1 labdát vehettek át.

forrás: karpatalja.ma
fotó: Szernyei Focisuli / facebook


A rovat legfrissebb hírei